Campanya Gastronòmica des Peix de Roca
Els autèntics amants de sa cuina marinera preferim ses peixos més “difícils de menjar”, perquè són aquells que tenen un autèntic gust de mar. I, entre aquests, hi figura es peix de roca.
Què és es peix de roca?
Sota aquesta denominació s’hi agrupa un conjunt d’espècies que viuen a aigües poc profundes i sobre afloraments rocosos. Son peixos blancs o blaus. Tots són acolorits i tenen moltes espines sa qual cosa els fa incomodes per a servir en plat.
A canvi, ens ofereixen una carn compacta d’un gust inigualable. Deliciosa, tant si el mengem rostit, saltat o al vapor com si els fem servir per a suquets o d’altres guisats. Entre ells trobem espècies com s’escórpora es cap-roig, es penegal, sa lluerna, es roger, sa morena, es congre, o es corball. Cal no confondre’ls amb ses peixos de sopa (sa “morralla”), molt saborosos també, però de petita mida i sobretot adequats per a fer fumets.
Es peix de roca és tradicionalment un peix “de pobre”. Difícil de vendre, degut a ses espines, formava part habitual de sa dieta dels pescadors. Un plat humil, per a menjar a poc a poc i amb molta cura, que amb es temps ha entrat a ses cuines més prestigioses adquirint sa categoria d’àpat de luxe.
Protagonista, es roger.
Sa Campanya Gastronòmica del Peix de Roca es celebra des de 1999 i, entre sa dotzena de restaurants que participen a aquestes jornades, no hi podíem faltar nosaltres. De fet, es restaurant Costa Brava és un dels pocs que ha estat present a totes ses edicions, de bon principi.
Aquest any en la 22ena edició, a Costa Brava us proposem es roger com a protagonista. Aquest peix, també conegut com a moll de roca, sol habitar en ses zones rocoses i arenoses. Té un cos de 15-20 cm de longitud amb grans escates i, com ses seus companys, té abundants espines. També és un dels més apreciats i potser el coneixes pel seu nom catellà: salmonete.
- Comencem amb un aperitiu de sa casa, acompanyat de cava Perelada.
- Es nostre homenatge al peix de roca es tradueix en una innovadora amanida de rogers en escabetx de cítrics i alga wakame.
- El plat principal és sa nostra especialitat: s’arròs caldós de cabra i pop
- I, com a postre, pastís de ganache de xocolata 70% amb coulis de llimona.
I guanya un cap de setmana a Begur per a dues persones.
Què et sembla es menú? Et ve de gust? Al restaurant Costa Brava pots triar de sa nostra carta, però, només aquests dies tens s’oportunitat de gaudir d’un peix que, des dels fogons dels pescadors, ha arribat a s’alta cuina.
I, a més a més, si tries aquest menú participaràs en es sorteig d’un cap de setmana a Begur per a dues persones, que inclou una nit d’hotel i un àpat.
T’hi apuntes? T’esperem!