Enoturisme als voltants de Begur (I)
El celler del Costa Brava
Setmanes enrere et convidàvem a visitar alguns productors gastronòmics de sa zona. Avui volem parlar d’un producte emblemàtic de sa nostra terra: es vi.
La D.O. Empordà s’ha guanyat una merescuda fama de qualitat enològica. Es negres són complexos, amb cos, ben constituïts i harmònics. També s’elaboren vins blancs frescos i saborosos, sovint amb varietats autòctones, i rosats, d’un color cirera ben definit, una gran personalitat i aroma delicats, frescos i de graduació alcohòlica moderada.
Sa seva característica comuna és una elaboració que combina es tradicional i sa tecnologia per a obtenir productes que competeixen amb ses denominacions més acreditades d’Europa. Per això, en el Restaurant Costa Brava els donem prioritat a s’hora de realitzar sa nostra carta de vins.
Aquests són alguns dels nostres preferits:
Marià Pagès
Hereus d’una tradició que arrenca des de 1870. Aquest celler elabora uns vins caracteritzats per sa tradició i s’autenticitat. En ses seus cupatges trobem sa garnatxa autòctona del Empordà, i també cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc i ull de llebre. En ses blancs trobem es chardonnay blanc, sa garnatxa blanca i sa moscat. Són vins equilibrats, frescos, complexos i elegants.
CONTACTE
Celler Marià Pagès
C. Licitada 6
17750 Capmany
Alt Empordà, Girona
Tel: (+34) 972 549 160
Celler Gerisena
Aquest celler pertany a Agrícola de Garriguella, una Cooperativa tradicional vitivinícola amb més de 50 anys de vida.
En ses més de 30 hectàrees de vinyes velles de muntanya, amb una mitjana d’edat de 80 anys, es terreny pissarrós i pobre ofereix una baixa producció d’altíssima qualitat, amb varietats com ses garnatxes negra, blanca i vermella, carinyena macabeu i moscatell.
CONTACTE
Celler Gerisena
Ctra. De Roses, s/n
17780 Garriguella
972 53 00 02
info@cellergerisena.com
Espelt Viticultors
Sa família Espelt procedeix d’una antiga tradició de viticultors que, des de 2000, elabora vins propis. Però es seu projecte transcendeix s’enologia per a convertir-se en un punt de trobada turística, des d’on viure experiències relacionades amb es vi, i un allotjament exclusiu.
Elaboren es seus vins a partir de ses varietats lledoner blanc, negre i vermell; carinyena; monastrell; syrah; macabeu i moscatell.
CONTACTE
Mas Espelt
17493 Vilajuïga (Girona)
Tel. +34 972 531 727
Mas Oller
Aquest celler es troba a menys de quinze minuts del Restaurant Costa Brava. Sa masia, del Segle XVII, estava envoltada de vinyes que es segle passat van ser substituïts per cereals. Però en 2000, Carlos Esteva, prestigiós cellerer empordanès, ho replanta amb vinyes joves. Ara, amb 20 anys d’edat, ses vinyes de Mas Ollé ofereixen sa concentració de sucre necessària per a elaborar un producte de veritable caràcter.
Entre ses varietats de raïm trobarem sa picapoll, malvasia, syrah, garnatxa i cabernet sauvignon.
CONTACTE
Mas Oller s/n,
Carretera GI-652 Km. 0,230,
17123 Torrent
972 300 001
Et ve de gust provar algun? En el Restaurant Costa Brava t’ajudem a maridar es plat de sa teva elecció amb es vi que prefereixis. T’esperem!