Cuina de Proximitat al Restaurant Costa Brava
S’expressió Cuina de proximitat o Cuina Kilòmetre zero ha assolit molta popularitat als darrers anys. Tant, que potser caldria definir-la una miqueta, més que res per a evitar confusions. Cada cop més sovint, molts restaurants fan servir aquestes denominacions sense massa sentit.
Fer cuina de proximitat és més complicat del que sembla. Cal fer servir productes locals i de temporada. I, si és possible, pescat, criat o conreat fent servir mètodes tradicionals.
Sembla senzill, oi? Però no ho és tant. Es producte de proximitat varia segons sa temporada. I això requereix per part del cuiner un domini molt acurat de sa tècnica per tal d’aconseguir es mateixos resultats amb es producte disponible.
Us posarem un exemple: una paella, almenys a Begur, ha de tenir sempre es mateix punt de cocció i sabor. Això depèn, entre altres qüestions des producte amb es qual fem es sofregit, es peixos, mariscs i verdures, es mateix arròs… tot ha de conjuntar de manera que sa paella surti sempre tal i com volem que surti.
Això ens exigeix mantenir constant atenció sobre tots i cadascun dels ingredients: des del grau de maduració fins a es tall i es temps de cocció. A sa cuina, es total és diferent a sa suma dels ingredients. I a sa cuina de proximitat, cal assegurar es resultat, cosa que requereix bones dosis d’imaginació i perícia.
A es Restaurant Costa Brava ens sentim orgullosos de sa nostra relació emocional amb sa cuina de proximitat: amor per sa terra, es producte, sa sostenibilitat i , per descomptat, sa gastronomia.
Una de ses proves d’aquest compromís es concreta a es nostre propi local, on disposem d’un hort on conreem adobs, verdures i hortalisses que farem servir a es nostres fogons.
Menjar una paella de proximitat a Begur
És ben lògic. Si comprem ses aliments a s’origen i els cuinem immediatament, ses plats sortiran més saborosos, naturals, sostenibles i sans. En fer més curt es camí, estalviem energia i ses ingredients conserven ses seves qualitats òptimes.
Afortunadament, l’Empordà té molt a prop sa immensa majoria dels aliments que fem servir a sa cuina. Tenim sa combinació òptima: un mar ric en peixos, mariscs i mol·luscs; una oferta de carns de vedella, xai, porc i aus de qualitat excel·lent. i magnífics productes agraris, com ara verdures, fruites, vins i olis. Tot a tocar.
Sa paella i ses arrossos de llobregant, de cabra i musclos o de verdures i safrà porten arròs del Delta, peixos i mariscs arribats directes de sa Llotja i un sofregit fet amb oli d’oliva de sa terra i hortalisses de Girona.
Al restaurant Costa Brava, gaudeix de sa cuina de mercat, kilòmetre 0
Peró això no és tot. Quant a peixos, també comptem amb proveïdors ben propers. Cada matí anem a sa Llotja de Palamós i ens emportem es bo i millor per a servir-vos es peix des dia més fresc i saborós, així com es sempre excel·lent suquet, es Rapet de Palamós, es Llobarret de Roses amb patata i ceba o una magnífica mini mariscada amb llagosta, gambes i escamarlans de Palamós i musclos i cloïsses.
Si prefereixes sa carn, es nostre Restaurant també t’ofereix magnífics plats de xai de l’Empordà i Vedella de Girona. S’oferta de vins és pràcticament tota de DO catalanes: Empordà, Penedès, Costers del Segre i D.O. Catalunya.
I a les postres, més encara. Tots els gelats són elaborats artesanalment al nostre obrador i els podràs degustar sols o en combinació amb altres dolços.
Aprofita qualsevol ocasió i visita’ns. Trobaràs una cuina que diu ben alt i clar que SOM DE SA RIERA.