El nostre obrador de gelats artesans
L’obrador de gelats és l’espai on elaborem els nostres gelats de màxima qualitat a base de la millor matèria primera, respectant les receptes i les elaboracions de sempre i servint-nos dels avantatges de la tecnologia actual per millorar-los.
En un obrador de gelats casolans es realitza des de la preparació, pasteurització, maduració, homogeneïtzació i la mantecació, fins a la decoració del gelat.
L’obrador del restaurant Costa Brava
La història dels nostres inicis en l’elaboració de gelats artesans es remunta a l’any 1985, on en Ramón, cap de sala del restaurant Costa Brava, va sentir curiositat per l’elaboració dels gelats artesans i es va proposar realitzar un curs de gelateria artesana amb el mestre gelater excel·lència, Angelo Corvitto, de Gelats Angelo, a qui volem agrair els coneixements que ens va concedir per a l’elaboració del millor gelat artesà possible, seguint els seus passos amb la mateixa excel·lència i professionalitat.
En el nostre obrador comptem amb un pasteuritzador, on preparem la base dels gelats, una tina de maduració, on deixem el gelat madurar durant un temps mínim de 12 hores i un temps màxim de 72 hores, i d’una geladora, on culminem el procés d’elaboració.
El gelat, icona de l’estiu
Els orígens del gelat es remunten a l’antiguitat Clàssica, una època en la que els pobles van començar a conservar productes com la llet i la fruita en gel. Els romans van conseguir desenvolupar tècniques avançades de conservació d’aliments i així van popularitzar una mescla refrescant de gel, sucre o mel i sucs que guardaven sota terra.
Segles més tard, les ciutats italianes van viure el seu màxim esplendor durant el Renaixement, i va ser en aquella època quan els nobles es van aficionar a un nou producte elaborat a base de llet, nata i ous; el gelat.
El concepte de gelat i el moment i lloc on es consumeix ha canviat molt en els darrers anys. De ser un producte primordialment estacional, concentrat en els mesos d’estiu, i amb un públic més aviat jove, ha passat a ser un producte que es pren durant totes les estacions de l’any i per persones de totes les edats, tant els més joves com els més adults.
L’àmplia oferta de sabors que hi ha avui dia al mercat ha ajudat al fet de que el gelat sigui un producte típic en qualsevol casa, siguis més de sabors de fruita, de dolços o inclús de licors, sempre trobaràs un gelat avinent als teus gustos.
Els gelats artesans del Costa Brava
Al restaurant Costa Brava ens encanta elaborar gelats artesans amb sabors únics que no trobareu pas a cap altre lloc.
A la nostra carta de gelats artesans tenim, per exemple, el gelat d’ametlla torrada, pel qual utilitzem ametlles de marcona crues que torrem al nostre punt. Seguint amb sabors igual de particulars, comptem amb el gelat de nous o el de farigola, el més típic i famós de la nostra carta.
No obstant això, també disposem dels sabors més típics com seria el de llimona, maduixa, vainilla, xocolata, etcètera.
Tots els nostres gelats estan elaborats amb les millors i més fresques matèries primeres, les llimones usades pel gelat de llimona són d’en Florian, la vainilla del gelat de vainilla són beines de vainilla i no pas aromatitzants ni químics similars, en el cas del gelat de farigola, la farigola la collim nosaltres mateixos pels voltants de Begur.
L’elaboració dels nostres gelats artesans
Comencem preparant la base amb el pasteuritzador i, tot seguit, un cop elaborada, es posa a madurar a la tina de maduració durant un temps mínim de 12 hores i un màxim de 72 hores.
Un cop feta la base s’hi afegeix l’element que li donarà el sabor, en el cas dels nostres gelats més particular, l’ametlla de marcona torrada, les nous o la farigola. A la que tinguem la mescla elaborada, la posem a gelar i la retirem de la geladora a una temperatura d’entre -8 i -10 graus.
Per a finalitzar el procés d’elaboració la posem a congelar entre 6 i 10 hores i ja estarà el gelat llest per a la seva consumició.
Els millors gelats de Begur
Si no sabeu on degustar un gelat excel·lent a Begur, us ho posem ben fàcil, al nostre restaurant tenim, els que nosaltres considerem, els millors gelats de tot el poble gironí de Begur.
Superar un dia de calor amb un gelat de llimona artesà vora la platja no té preu, és una sensació indescriptible, gaudible en tots els aspectes.
Us convidem a passar el dia a la cala de Sa Riera, a escassos 80 metres del nostre restaurant.
Passar un matí de gresca i bany a Sa Riera, tot seguit d’un àpat al Costa Brava, com podria ser l’arrós a la cassola amb cabra i musclos, i culminant amb una tarda de relax a la sorra de la platja, prenent un bon gelat artesà d’un sabor poc comú, com seria el de farigola o ametlla torrada del Costa Brava, és un pla ideal d’estiu que no pots deixar escapar.
T’esperem al nostre restaurant amb els gelats més bons, cremosos i saborosos de Begur, i els fogons en plena acció per a fer-te gaudir de la cuina empordanesa en el seu màxim esplendor.