Arrós de l’estany de Pals
Al restaurant Costa Brava, si encara no ens coneixeu, podem dir que l’experiència ens ha fet experts en preparar arrossos saborosos i les millors paelles de la costa Brava, i per això únicament hi confiem com a proveïdors oficials als cultius d’Arròs de L’Estany de Pals: ofereixen un gra resistent i de la millor qualitat, fruit del particular clima de l’Empordà i les formes de cultiu tradicionals de la Costa Brava.
L’ARRÒS TRADICIONAL DE L’EMPORDÀ
Arròs L’Estany de Pals és un negoci familiar especialitzat en el cultiu, l’elaboració i l’envasament d’arròs. Per cultivar el producte fan servir mètodes agrícoles ecològics, assecat al sol, elaboració delicada artesanal i sense colorants ni conservants. Situats al poble de Pals, vila arrossera des del segle XV, han traspassat de pares a fills aquesta tradició i passió durant generacions.
A l’Empordà, a més, tenim el goig de comptar amb una climatologia especial, sobretot a la tardor quan és època de recollir i assecar l’arròs de Pals. La diferència més important és que el gra madura més lentament que a altres latituds. Així és com conserva millor la textura i garanteix la qualitat de les preparacions gastronòmiques.
PROCÉS DE CULTIU DE L’ARRÒS DE L’ESTANY DE PALS
Per conrear l’arròs de Pals fan servir mètodes tradicionals com utilitzar la mà de l’home per herbejar, replantar i controlar els arrossars. Agricultura ecològica amb un ús molt limitat de pesticides i productes químics. D’altra banda, la collita també està completament automatitzada per màquines especialitzades per collir l’arròs de forma ràpida i segura, evitant la pèrdua de collita a causa de possibles aiguats a l’època de tardor.
Quan s’ha recollit l’arròs del camp, per mantenir el seu millor aspecte durant tot l’any, cal eliminar l’excés d’humitat que treu el gra assecant l’arròs a l’era, amb el sol com a font d’energia. És la manera en què s’ha fet durant segles, obtenint una qualitat excel·lent del cereal, així com generant estalvi d’energia i contaminació ambiental zero. És la diferència amb la majoria d’empreses que fan ús d’alguna forma d’assecatge artificial.
Un cop l’arròs de Pals és recollit, netejat i assecat, arriba el moment de moldre’l o elaborar-lo. Tot això de manera artesana, natural i sense cap producte químic. És la feina més delicada i precisa dels moliners per aconseguir els grans d’arròs més blancs. Finalment, s’envasa a mà i al buit, per mantenir així totes les seves qualitats, com si fos acabat d’elaborar.
DEGUSTA ARRÒS DE PROXIMITAT AL RESTAURANT COSTA BRAVA
Avui dia, pot ser difícil diferenciar i trobar productes selectes i ben cuidats dins la gastronomia, però al nostre Restaurant Costa Brava, com pots veure, comptem amb un arròs amb un 100% de qualitat i de kilòmetre 0. Et convidem a comprovar-ho per dinar o sopar davant la bonica platja de Sa Riera, a Begur.
El nostre objectiu un cop tenim el millor producte a les nostres mans, en aquest cas l’arròs de Pals, és cuinar-lo d’acord amb les nostres receptes tradicionals, tot incorporant ingredients gourmet i creant sabors únics pel paladar.
Per exemple, pots tastar l’arròs a la cassola amb cabra i musclos, o l’especial arròs caldós amb llobregrant. A més, al nostre restaurant de Sa Riera gaudiràs de les millors paelles de la costa Brava com la paella mixta a base de carn i sèpia o la paella marinera, sempre amb peix i marisc fresc portat cada dia de la Llotja de Palamós.
Si decideixes tastar els nostres arrossos, pots reservar taula en el Restaurant Costa Brava via telefònica al +34 972 62 20 93, o bé via WhatsApp al +34 696 268 277. T’esperem!