Recepta de bacallà a la donostiarra
Des del Restaurant Costa Brava compartim amb tu la nostra deliciosa recepta de bacallà a la donostiarra, un veritable clàssic de la cuina basca. També és un dels nostres plats estrella i volem compartir amb tu aquesta recepta especial. Prepara els teus estris de cuina i prepara’t per gaudir d’una experiència culinària única.
Ingredients per preparar bacallà a la donostiarra
(Per a 4 comensals)
- 4 filets de bacallà dessalat
- 2 cebes grans
- 2 pebrots vermells
- 3 alls
- Oli d’oliva verge extra
- Farina (per enfarinar el bacallà)
- Sal i pebre al gust
- Julivert fresc picat (per decorar)
- Preparació dels ingredients
Dessalant el bacallà
Si has adquirit bacallà salat, és important dessalar-lo abans de començar la preparació. Al Restaurant Costa Brava, recomanem submergir els filets de bacallà en aigua freda durant almenys 24 hores a la nevera, canviant l’aigua cada 8 hores.
Tallant les cebes
Pelem les cebes i les tallem a la juliana. Volem obtenir aquestes tires suaus i dolces que es barrejaran a la perfecció amb el sabor del bacallà.
Preparant els pebrots vermells
Rentem els pebrots vermells, els traiem les llavors i els tallem a tires fines. Aquests pebrots donaran al nostre plat un toc de color i un sabor lleugerament dolç.
Picant els alls
Pelem els alls i els piquem finament. L’all és un ingredient clau que realçarà el sabor del bacallà.
Com cuinar el nostre bacallà a la donostiarra
Enfarinant els filets de bacallà
Escorrem bé els filets de bacallà dessalats i els assequem amb paper de cuina. Els enfarinem lleugerament per donar-los un lleuger arrebossat. Això ajudarà que es daurin de manera uniforme i els donarà una textura cruixent.
Daurant els filets de bacallà
En una paella gran, escalfem un rajolí d’oli d’oliva verge extra a foc mitjà-alt. Col·loquem els filets de bacallà enfarinats a la paella i els daurem durant aproximadament 3 minuts per cada costat, fins que estiguin daurats i cruixents per fora i sucosos per dins. És important no sobrecuinar el bacallà per mantenir-ne la textura delicada.
Preparant la salsa de pebrots i ceba
A la mateixa paella, hi afegim una mica més d’oli d’oliva si cal i afegim les cebes tallades a la juliana. Sofregim les cebes fins que estiguin suaus i lleugerament daurades. A continuació, hi afegim els pebrots vermells tallats a tires i els alls picats. Cuinem tot junt durant uns minuts més fins que els pebrots estiguin tendres.
Cuinant a foc lent
Reduïm el foc i afegim els filets de bacallà daurats a la paella, col·locant-los sobre el llit de cebes i pebrots. Deixem que es cuinin a foc lent durant uns minuts perquè els sabors es barregin i s’intensifiquin.
Rectificant la saó
Durant la cocció, afegim sal i pebre al gust, tot recordant que el bacallà ja està lleugerament salat. És important provar i ajustar la saó per obtenir l’equilibri perfecte de sabors.
A punt per servir
Quan el bacallà estigui cuit i la salsa hagi adquirit un sabor deliciós, retirem la paella del foc. Podem empolvorar una mica de julivert fresc picat sobre el plat per donar-li un toc de frescor i color. El nostre bacallà a la donostiarra està llest per servir!
Consells per servir el bacallà a la donostiarra
Al Restaurant Costa Brava, us recomanem servir el peix amb unes patates cuites al vapor o un puré de patates casolà. Aquests acompanyaments complementen perfectament el sabor del plat principal.
I para realçar els sabors del bacallà, suggerim maridar-lo amb un vi blanc sec, com un “txakoli” o un “albarinyo”. Aquests vins refrescants i afruitats complementaran la suavitat del bacallà i la salsa de pebrots.
El bacallà a la donostiarra al Restaurant Costa Brava
Al Restaurant Costa Brava, ens enorgulleix oferir als nostres comensals una experiència gastronòmica autèntica i plena de sabor. El nostre bacallà a la donostiarra és un dels plats més populars del nostre menú i és el resultat de dècades de tradició i passió culinària. Els nostres xefs experts seleccionen acuradament els ingredients frescos per assegurar que cada mossegada sigui una explosió de sabors.
Cada filet de bacallà es daura a la perfecció, conservant la seva sucositat i textura delicada. La salsa de pebrots i ceba es prepara amb ingredients frescos de temporada, ressaltant el sabor natural de cada component.
A més, ens esforcem per crear un ambient acollidor i familiar. Volem que et sentis com a casa mentre gaudeixes dels nostres plats tradicionals. El bacallà a la donostiarra és una mostra de la rica herència culinària basca i ens complau compartir-la amb tu.
Vine a visitar-nos i degusta aquest plat exquisit. T’assegurem una experiència gastronòmica inoblidable plena d’autenticitat i gust. Reserva la teva taula trucant al +34 972 62 20 93 o al+34 696 268 277!