Gastroturisme als voltants de Begur

L’Empordà és una comarca tradicionalment associada als productes del mar. Cosa ben poc estranya, considerant sa llargària de sa nostra cosa, ses condicions de ses aigües i sa qualitat i varietat des peixos, crustacis i mariscs.

És per tot això que sa nostra gastronomia és, sobretot ,marinera. Sobretot, que no pas exclusivament. De fet, també a l’Empordà, es turisme gastronòmic és una modalitat de lleure que va guanyant adeptes i que combina ses escapades amb sa descoberta de petits tresors en forma de formatges, embotits, mels, pastissos, vins…

A tocar de sa platja de Sa Riera i del Restaurant Costa Brava, trobem no menys de mitja dotzena de productors que estaran feliços de rebre visites i explica es secrets des seus productes.

Avui dedicarem aquest article a visitar es productors de formatges, làctics i d’altres productes sòlids.

Ovelles de raça pallaresa a Mas Marcé

Sa ramaderia ovina és una de ses activitats més antigues a sa regió Mediterrània. I a sa vila de Siurana, molt a prop de Perelada, es ramaders de Mas Marcé ens obren ses seves portes per a descobrir-nos es secrets de sa cria d’ovelles.

Es Marcé porten ja més de sis generacions fent de pastors. I és en Manel Marcé qui quinze anys enrere, va imprimir una orientació al negoci més adients als temps que corren: una metodologia més sostenible i especial dedicació a sa raça pallaresa. Un gran exemple d’integració en es medi.

Es visitants de Mas Marcé tastaran es formatges recuits, iogurts i d’altres productes làctics, tots amb certificat ecològic, alhora que coneixen de primera mà es detalls de sa cria d’ovelles pallareses.

MAS MARCÈ
c/ Ribera, 5. 17469 Siurana d’Empordà
Tel. Visites, +34 674 076 691.

Can Bech. Es món des maridatge

Al 1981, la família Bech obre un restaurant familiar a sa vila de Fontanilles. Una de ses seves postres, es recuit de drap amb figues confitades, esdevé famós ben aviat. I es Bech prenen sa decisió de diversificar es negoci amb s’el·laboració i venda d’aquestes figues. Molt poc després, afegeixen ses melmelades, fruites en almívar i tota mena de salses dolces per a maridar amb tota mena de plats: carns, peixos, aperitius, foie…

Des d’uns inicis humils, ses creacions de Can Bech han guanyat reconeixement gastronòmic i avui fan part des productes més prestigiosos entre es connoisseurs. I també reben visites, on ens expliquen sa història de sa família i es procés d’el·laboració des seus productes per a maridatge.

CAN BECH
C. Major, 12. 17257 Fontanilles
Tel. visites: (+34) 972 761 812

Formatge de Cabra a Mas Alba

Mas Alba és una granja agrícola i ramadera i, alhora, un hotel rural. S’activitat tradicional s’insereix dins es principis de s’economia circular. Ells mateixos conreen s’aliments, nodreixen i muneixen ses cabres, i fan es formatge a casa seva, de manera completament artesanal.

És, a més a més, un acollidor allotjament rural, amb servei de sopars i tast de formatges inclòs. I també organitza visites on podrem veure ses cabres i es procés d’el·laboració des productes per a finalment fer un estimulant tast.

Clic aquí per a fer sa teva reserva.

Aquests són tres des productors en qui confiem al Restaurant Costa Brava. Et suggerim triar-ne un i, un cop feta sa visita, gaudir d’un bon sopar mariner a casa nostra… T’animes?